tirsdag 12. april 2011

Mormors prinser

Her er bilder av noen av mine pelargonier som står i blomst nå og med knopper :)
Jeg har satt stiklinger i år i Root Riot,det funker veldig bra! må bare huske på og holdes litt fuktige for de tørker fort inn når de står varmt. Les mer om Root Riot her: http://www.growthtechnology.com/gc/rootriotpropkit.asp


Hvis alt går etter planen så kommer jeg til å ha noen få stiklinger for salg utover sommeren:) Ønsker alle en deilig vår! Klem fra Ellen.


Bilder er klikkbare;)

onsdag 6. april 2011

Jeg lengter...


Jeg klarer ikke helt å forstå hva vi har i vente..Skal det virkelig bli så vakkert, blomsterrikt, grønt og frodig??  Det er jo ren magi! Er det ikke??  Tenk at naturen byr oss på alt dette vakre å at jeg har muligheten til å nyte det!  jeg føler meg så ekstremt heldig:) Det finnes ingen bedre medisin, hagen gir oss sinnsro og fred langt inn i hjertet.






Den stødige portalen har samboeren min laget:)  Er den ikke fin?  Den er muret i naturstein og det er lagt dobbelt armeringsjern. Armeringsjern kan også være fint å bruke hvis du vil dele opp hagen i flere rom, det er en drøm jeg går med som jeg håper kan bli til virkelighet i sommer:)

mandag 4. april 2011

En blå drøm..

Noe av det som gjør hagen fin og frodig på våren og sommeren er den toårige Forglemmeiei (Myosotis alpestris) Den er i veldig god i selskap sammen med tulipaner og roser. Se bare her på bildet av hagen og hva den gjør med helheten,uten den ville ikke hagen sett så frodig ut.


Og det som er så fint er at når du først har sådd den så selvsår den seg flittig hvert år. Det finnes også en ettårig, Kinesisk forglemmeiei ( Cynoglossum amabile)
Vi har også en vill sort her med mindre blomster,den er ikke så fin, og er et ugress som jeg river opp med rota.


I år har jeg sådd en helt hvit variant som jeg skal ha i mitt hvite måneskinnsbed! Åååh som jeg gleder meg til den blomstrer:) frøene sådde jeg i januar og det er nå blitt kraftige planter som er blitt plantet ut i det nye bedet:)
Ønsker alle lesere en ny og god uke med vårlig kreativitet og haging;)