tirsdag 31. mai 2011

Duftende Levkøy

Enda en sommerblomst som jeg vil rose opp i skyene er de nydelige levkøyer eller Matthiola inncana som den heter på latin. Det beste med denne blomsten er den nydelige berusende krydderaktige sterke duften, du kan fornemme den på lang avstand..De første sådde levkøyer blomstrer hos meg nå:) Denne som jeg viser bildet av er en dobbel sort som heter Appleblossom.

fredag 27. mai 2011

En deilig dag..




  



Etter dager med sterk vind og mye regn var det deilig å stå opp i dag til solskinn og 14 grader:)  Jeg ville benytte dagen til å bruke de fine nye teppene i den gode dekkstolen. Det var herlig å slappe av i hagen, høre på fuglekvitter og bruset fra bekken:)
Hagen er blitt skikkelig frodig og grønn og det er så spennende hver dag nå og se hva som blomstrer. 

 Ønsker alle en strålende helg!

Mange klemmer fra Ellen.

torsdag 26. mai 2011

Duse pasteller..



Noe er det umulig å gå forbi uten å kjøpe..slik som disse eskene. kjekke til å oppevare forskjellige ting i. De passet så fint på taket på skapet som jeg har hatt siden jeg var liten:) 

Klem Ellen

mandag 16. mai 2011

Vintage Cupcakes

Jeg har kjøpt meg noen alldeles nydelige snittroser i en lys støvet lilla farge. De er helt utrolig vakre, og jeg tenkte jeg ville lage noen cupcakes i samme farge som rosene:) Dette er sjokolade cupcakes med karamell krem. Naturlig aroma til kremen har jeg kjøpt her:
Authentic Olive Oil, Pasta & Balsamic Vinegar - From Small Italian Farms Men du kan også få kjøpt aroma i norge på : Cacas | Forside

 Ellers så kan du finne aromaer i de fleste butikker som selger bakeutstyr.



 Ønsker alle en god dag.


Klem Ellen.

tirsdag 10. mai 2011

Epleblomster

Har plukket inn noen fine kvister av blomstrende eple og satt i denne søte rosa emaljekannen.
Alle tulipanene ute står i blomst nå:) Viser enda flere bilder av de lysegule og hvite:) De lyse gule dobble heter Verona, de er blitt en favoritt her nå:) så lukter de godt også:) Jeg elsker lysegult!




Ønsker en fortsatt god uke til alle! Klem Fra Ellen.

tirsdag 3. mai 2011

Det regner ute..







og inne i stuen lyser den første vårbuketten opp:)
En liten engel har jeg tatt frem fra mørket, synes den gir så herlig vårstemmning inne.
Må også vise denne nydelige duft pelargonien som blomstrer med de yndigste blomster, den heter Maple Leaf.

Klem Ellen.

mandag 2. mai 2011

Vår i hagen!

Så ble det endelig et nytt innlegg fra meg:) En stund siden sist jeg postet, men hagefolk er travle folk og da blir det litt mindre tid på bloggen;)

Noen av de hvite og lysegule tulipanene i vårt nye måneskinnsbed har startet blomstringen..:) her har jeg mange stauder i hvitt og lysegult som er plantet eller som snart skal bli plantet, går og venter på pakke fra Bo grønt....tålmodighet har jeg veldig lite av når det kommer til planter! Men har heldigvis fått plantet noen av staudene som jeg bestilte av Svein fra planteriket.no. Her er det mye snacks til hyggelige priser:)


Her er noe av innholdet i mitt måneskinnsbed:)


6 x Euphorbia polychroma - Vårvortemelk
3 x Iris pseudacorus "Variegata" -Sverdlilje
3 x Astilbe arendsii "Brautshleier" - Arendspir
3 x Trollius acaulis "Alabaster" - Dvergballblom
2 x Hemerocallis 'Double River Wye - Hybriddaglilje
4 x Phlox paniculata "Tiara" - Høstfloks hybrid
5 x Geranium pratense 'Laura' - Storkenebb
6 x Iris Butter and Sugar.
4 x phlomis Russeliana
3 x Iris Gulls Wing
3 x Rose The Pilgrim.
1 x Hvit Fredløs.

Forskjellige hosta som jeg ikke husker navnet på i farten.


Marikåper, hvite løytanshjerter, hvite forglemmeiei, Ryllik The Pearl, gule revebjeller, kremhvite kongslys (Frø som jeg fikk av Krepsemor, vokser så det knaker;) ) brudeslør og sommerblomster som Cosmos, petunia og hvite valmuer. Om det skulle bli litt trangt om plassen etterhvert så får jeg bare tynne ut..;)
Håper det vil bli et syn senere på sommeren:)
Har planer om å ramme inn dette stein prosjektet med et hvitt ikke alt for høyt stakitt gjerde, tror dere det vil bli fint? Det blir laget en roseportal rundt gangen der de to mindre bedene står, rett nedenfor de to terracotta krukkene. Her skal jeg plante rosen Awakening:)
Prydkirsebær har startet blomstringen i den lille hagen bak. Grefsheim spireaene har startet blomstringen, jeg elsker disse buskene:)
De lilla fylte tulipanene som kun blomstret med tre blomster forrige vår, blomstrer i år med tolv blomster! jippi! Disse tulipanene har blomstret i 5 år nå.
Rosene i portalen er døde:( Så her må det plantes nye!
Har fått plantet ut georginene i terracotta krukker, Night butterfly, La Recoleta, Eddge of joy og en lysegul som jeg sådde selv forrige vinter:) Pelargonier, Oleander og Oliven har fått kommet ut i frisk luft.
Her har jeg plantet frøsådde stokkroser.
Nå ble det litt mange bilder herifra, men det er jo morro å vise frem:)
Ønker alle en flott ny våruke!


Klemmer fra Ellen.