tirsdag 28. juni 2011

Roser og ballettsko











Kjære alle lesere. 
I dag har jeg vært ute og plukket litt roser :) Føler meg så heldig som har muligheten til å kunne gjøre noe så livsberikende!
Det regner i bøtter og spann, så da tar jeg meg friheten til å plukke inn disse skattene og nyter dem i stua :) 
Jeg har fått skaffet meg noen nydelige ballettsko! har lenge ønsket meg slike til å pynte opp i hjemmet med :)
Har laget et lite bilde i dag, av gamle blonder med en ballerina.

Klemmer fra Ellen.

fredag 24. juni 2011

Små Sommergleder!

 Det forhatte ugresset skvallerkålen har vakre skjermblomster som er veldig fine i buketter.


Her har jeg laget to buketter med skvallerkål, en enkel med Tusenfryd Strawberries & Cream. Enkel plante å få til fra frø:) De har endelig startet blomstringen hos meg nå:)







Den andre med roser, Stanwell perpetual og Martin Froebisher, Pelargonia Millfield rose. Dagfiol og silkebygg. Katten vår Gizmo ville være med:)
Ønsker alle lesere en trivelig helg!
Klem Ellen.

onsdag 22. juni 2011

Sommerens første roser er sprunget ut!









Da var endelig rosesesongen i gang her hos meg:) Og først ute er Fruhlingsduft. Nydelige store blomster i aprikos og rosa sjatteringer og med den nydeligste duften!
Dagfiolen Hesperis matronalis har selvsådd seg rett utforbi inngangsdøren:) Nydelig blomst til cottage hagen! Jeg har en stor tue med Meconopsis Grandis som blomstrer utrolig rikt og trofast hvert år, så det blir alltid mye frø å høste:)
Vi har endelig fått plantet nye roser i portalen etter at vinteren tok knekken på de forrige. Vi har plantet Lykkefund:) sammen med to kuler med buksbom i portalen:) Så håper vi at vintrene fremover ikke blir så slem som den vi hadde sist, med 16minus og barfrost i november:( 
Stemorsblomstene blomstrer enda, snart klipper jeg dem ned og det vil komme et nytt flor med blomster:) Har plantet noen små buksbom i terracottakrukker, enkelt og vakkert.
Håper dere liker hva dere ser:)

  Ps: Jeg har lagt inn bilder av dyra våre, scroll deg nedover:))
Mange klemmer fra Ellen.

onsdag 15. juni 2011

Litt fra hagen i dag.










Nå blomstrer den ene tua med silkebygg (Hordeum Jubatum) som jeg sådde fra frø. Jippi! Jeg synes det er så fint mellom andre planter i bedet. Jeg har fått veldig sansen for prydgress de siste årene. Også om vinteren pynter det opp i hagen med forskjellige typer prydgress. Viser noen bilder fra hvordan vårt hvite bed ser ut nå. Tulipanene har takket for seg og det er ikke så mye i blomst her i dette bedet akkurat nå, men mye står med blomsterknopper, blandt annet hvite allium. Synes den hvitstripete Iris pseudacorus "Variegata" er nydelige med sine blader i dette hvite/ lysegule bedet.


Ønsker alle lesere en fortsatt god dag:) Klem Ellen.

onsdag 8. juni 2011

Nytt blomsterbed i hagen

Inspirert av Inger marie med den skjønne bloggen Hagerommet, måtte jeg selv ut å lage meg et rundt bed. Jeg trosset den dårlige ryggen min og ble virkelig vond i ryggen dagen etter, men det føltes veldig godt i hjerte og sinn. :) Jeg hadde ikke pil til rådighet så jeg har brukt en masse annet av bøyelige kvister som jeg flettet rundt, blandt annet poppel som det vokser mye av her. Til nå har jeg plantet en iris, forskjellige typer pryddgress frø og mange kjempeverbena  planter som jeg har sådd selv. Ønsker alle en god sommeruke! Klem Ellen.