søndag 31. juli 2011

Nydelige Cupcakes!


 

I dag har jeg laget bringebær muffins:) Det er tilsatt rød konditor farge, bringebær essens og knuste frostne bringerbær i røra. De ble utrolig saftige og gode på smak!




Jeg laget også Suksess kake eller Gul drøm, som kaken også heter, i muffins former. Jeg hadde mørk hakket sjokolade og hasselnøtter i bunnen og det ble virkelig en suksess:) Når du har laget den gule kremen ferdig så sett den en liten stund i kjøleskapet, når du tar den ut så mikser du den fluffy og luftig med håndmikser. Da blir det enklere å bruke den i sprøytepose. Oppskriften på selve kaken fant jeg hos Manuela med sin fantastiske blogg Passion 4 baking - Jeg blogger om min passion for baking og matlaging og allt det spennende man kan finne på i kjøkkenet . Cupcakes kan lages på mange måter, det trenger ikke alltid være smørkrem som topper de små kakene:) 
Ønsker alle en ny herlig uke!

Klem Ellen

Dekorasjon

 Inspirert av Karin med den utrolig vakre bloggen Bergtun så ville jeg selv prøve meg på kuler av lammeøre. har også laget en kule som jeg har rullet i lavendel.
Sammen med tørkede hortensiablomster i dette rustikke fatet, så er det blitt en veldig fin dekorasjon som står på vår seksjon i stua. 


  

 
Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan lime fast på isoporkulene.

Ønsker alle som titter innom en god ny uke!
Klem Ellen

fredag 29. juli 2011

Hylleblomstsaft oppskrift




I år laget jeg for første gang hylleblomstsaft:) Det var jo så enkelt, og smaker så forfriskende på en varm sommerdag.
Hyllblomst sesongen er vel forbi de fleste steder nå, men her er min egen versjon av oppskriften :)


                                        HYLLEBLOMSTSAFT
                                         
                                      40 klaser hylleblomster
                                      1 kg sukker
                                      3 sitroner
                                      1 pose sitronsyre
                                      2 liter vann

  
  Klipp vekk grener og de største stilkene på blomsterklasene.                                 
legg de i en stor kasserolle eller en stor bolle. Skjær opp 2 av sitronene i skiver og legg disse sammen med blomstene.
hell over 1kg sukker over blomster og sitroner.
 Kok opp 2 liter vann sammen med 1 pose sitronsyre og press saften av den siste sitronen i vannet.
Hell det kokte vannet med sitron syren i kasserollen med hylleblomster, sukker og sitroner. La dette stå kjølig, gjerne i kjøleskap i 3 dager, rør av og til. sil saften og fyll den over på atamon vasket flasker.
Saften er veldig konsentrert så den må blandes ut med vann før den drikkes, slik som vanlig saft. Jeg blandet saften med kullsyrevann naturel, for å få den ekstra forfriskende:)


Smaker så godt!!
Klem Ellen

torsdag 28. juli 2011

Romantisk pute i Tilda stoff

Det har vært noen svært triste dager, de ligger fortsatt over meg som en tung sky. jeg går rundt i en tåkedal, klarer ikke å tenke klart, går ut i hagen, men det føles som om jeg ikke ser den. Å skulle blogge føles bare tungt, tårene presser seg frem når jeg føler på  frykten og den bunnløse sorgen. Jeg gråter for alle de døde, familie og venner. Jeg ber for, og har håp i mitt hjerte at alle skal få styrke til å se lyset i morgendagen. Det verker i meg av medfølelse..






Jeg har funnet frem symaskinen og sydd meg en koselig pute:) Det finnes så utrolig mange fine stoffer i Tilda serien. Jeg er også igang med å sy kjoler:) De skal dere snart få se:)






Viser noen romantiske bilder fra ting i stuen og enda flere roser som jeg har plukket inn. Mange gode klemmer fra Ellen

mandag 18. juli 2011

Glade farger







I går hadde vi en skikkelig gråværsdag her med mye regn..det fristet ikke å gå ut, så jeg satt og heklet litt istedet, helt enkelt rundt og rundt til jeg fikk denne nye lampeskjermen:) 
Jeg fant frem en elefant i papirleire som jeg laget for noen år siden og plasserte den sammen med den nye lampen. Noen blomster i disse herlige små muggene med pastellfarger passet fint sammen med det andre på bordet:)
Dette blir jeg glad av:)
Klem Ellen.

søndag 17. juli 2011

Roser









Her er noen av rosene som blomstrer i hagen nå:)
 William Lobb som jeg viser bilde av her, er en historisk moserose, den har en ubeskrivelig nydelig farge, og er en av mine favoritter!  Coral Dawn er også et nydelig syn hver sommer, den er remonterende, dufter nydelig og har kjempestore tett fylte blomster i en nydelig rosa farge!
New Dawn står fullspekket med knopper, en herlig og sykdomsfri rose:)
Andre favoritter i hagen er Martin Froebisher og Stanwell Perpetual, de blomstrer uavbrutt og vokser seg raskt til store busker, kan vokse i skygge og er ikke kresen på jorden. Fruhlingsduft blomstrer for første gang denne sommeren, og blomstene er nydelige med kjempegod duft, enorm voksekraft på denne rosen! Anbefales:)


Det skuffende i hagen også i år, er rådyrene som grådig forsyner seg av roseknopper:(  Jeg har laget noen telt av hønsenetting som jeg setter rundt de rosene som jeg er mest redd for. Mange av rosene er helt spist ned, og håpet med å se de blomstre varte ikke lenge. Men her er noen roser som jeg nå har gleden av å se i blomst:)
 tre dager med fint vær fikk vi, nå er det regn igjen..


Ønsker alle mine lesere en herlig ny og gledelig uke!
Klemmer fra Ellen.

fredag 15. juli 2011

Sommerhagen!

Noen bilder fra hagen, og hvordan den ser ut nå:)
Det aller meste har jeg sådd selv fra frø, så nå e det kjekt å se resultatene etter frøgalskapen;)
Hagen er mitt skattkammer og jeg oppdager noe nytt hver dag:)
Jeg er så glad hagen, den gir meg så utrolig mye!














Ønsker alle lesere en kjempefin helg! Mange klemmer fra Ellen.

mandag 11. juli 2011

Bilder fra stuen








Har plukket inn litt roser og andre blomster fra hagen i dag. Alt regnet gjør at rosene råtner i dette været så da nyter jeg synet av roser i stuen heller:) Har tatt noen bilder fra stuen i dag. Dette er favoritt oppholdsplass:) Vi har ikke Tv i huset, den kastet vi ut for 6 år siden. Vi nyter stillheten, bøker og hobby.

Håper alle får en god uke med små og store gleder:)

Mange klemmer fra Ellen.