mandag 29. august 2011

Ridderspore 'Double Innocence'

Vil vise dere noen bilder av en nydelig ridderspore som jeg har. Den bærer navnet `Double Innocence` Frø kjøpte jeg hos  Rara Växter  Jeg sådde denne tidlig vår, i kaldbenk. Nå blomster noen av de så fint:)  Du kan også så midtvinters inne med ekstrabelysning, helst lysrør og ikke for varmt når det først har begjunnt å spire. Rundt 15gr er passe tempratur. 
Når det blir litt mer vår ute, planter du de over i større potter og setter dem ut, gjerne i et drivhus, minidrivhus, kaldbenk eller en lun plass, skjermet for sterk vind. 
Husk å gjødsle godt og plant ikke ut plantene i bed før de har vokst seg store og kraftige. Ellers vil sneglene spise de opp, om du er plaget med de.
Denne greinen var knekket av, kan gjerne være snegler som har tygget på den. Så da ble den med inn, og lyser så fint opp i stua med sine vakre hvite blomster.







Ønsker alle lesere en god ny uke! 

Klemmer fra Ellen.


søndag 28. august 2011

Glede i hverdagen

I går kveld fikk jeg hentet min pakke fra Hanne Bente med sin utrolig nydelige blogg "Vild med hverdagen"  Jeg var den heldige som vant 2 premie på hennes Giveaway. Min samboer og jeg ble begge overrasket over hvor stor pakken var og så fint den var pakket inn! Jeg følte det som om jeg hadde fødselsdag:)) Og dette skulle være 2 premie?:))
Det var en nyydelig gave, som traff meg mitt i hjertet. Så mye godhet og vennlighet som lå i denne gaven, jeg ble helt rørt... Jeg føler det som en gave som har fått en så snill og trofast bloggvenninne som Hanne Bente.
I pakken lå 8 stk nydelige heklede servietter i en lys beige farge:) Gleder meg til å pynte opp julebordet med disse:)
To kjempefine metallskilt til å henge opp og pynte med:) En nydelig evighetskalender med en fin Madonnamedaljong.
Og en bok om Knus, Klem på norsk. I boken var det en personlig hilsen fra Hanne Bente:)











Tusen tusen takk Hanne Bente for denne fine gaven! Den gir meg mye glede!
Varme klemmer Fra Ellen.

torsdag 25. august 2011

Henriettes hage

På vår lille tur til danmark var vi innom Henriette og Claus lønstrup. Hage, planteskole og butikk. Her er et stort utvalg planter, utrolig flotte hageredskaper, mye flott italiensk terracotta, som jeg elsker! Og mye annet flott til hagen. 
Henriette var en kjempehyggelig dame som ivrig fortalte oss om hagen og hage. Jeg spurte henne om Claus Dalby hadde vært hos henne og tatt bilder, og hun kunne fortelle at hun var med i boken Drivhusdrømmer av Claus Dalby.
Henriette er hagedesigner og det kunne vi se, for det var en nyydelig hage!
Vi kjøpte med oss to store duftpelargonier og tre flotte runde jernstativer til å støtte opp planter med:) Henriette stod bak designet av disse. Klikk på linken for å komme inn på deres hjemmeside http://www.henrietteshavedesign.dk/ Om du skal til Danmark så anbefaler jeg virkelig ett besøk her!:) 
Det var iallefall ikke siste gang vi besøkte dette nydelige stedet:))













Klem Ellen.

onsdag 24. august 2011

Augusthagen

 

Nå ble det mange bilder her fra hagen igjen..håper dere holder det ut:)








                                                                 
                                       Klemmer fra Ellen.