onsdag 8. februar 2012

Vårlig vegg







I dag har jeg malt med rosa glassmaling på disse flaskene. Når det var tørket strøk jeg på et lag med frost lakk til glass. Alt kjøpt hos Panduro hobby.  Jeg slenger meg på og blir med Nib sin månedens utfordring Vårlig vegg :) Jeg har ikke smartpanel. Det er vanlig trepanel på veggene.

Se flere flotte bidrag her:

Utfordring februar: Vårlig vegg | NIB - Norske interiørblogger


Klem Ellen

onsdag 1. februar 2012

Åpen konkurranse hos Moseplassen! Del dine blomsterfavoritter!


Mitt bidrag er Lavatera trimestris Pink Beauty. En uunværlig sommerblomst og en klar favoritt. En riktig showstopper! 



Jeg har skrevet om denne lettstelte og vakre sommerblomsten to ganger tidligere på bloggen og nå gjør jeg det igjen:) Den blir også kalt poppelrose eller sommermalva. Den fortjener virkelig å komme frem i lyset. Den er utrolig lett å få til fra frø. Du kan velge å forkultivere frøene inne i februar- mars for å få tidligere blomstring og kraftige planter. Eller du kan så frøene rett ut på voksestedet. Jeg gjør begge deler:)



  Husker du å gjødsle plantene gjennom vekstsesongen og knipe av visne blomster så vil denne planten blomstre leenge. Mine blomstrer fra juli til ut i oktober!



Da jeg for første gang fikk se denne sorten lavatera hos en frøleverandør på nett, så tok det ikke mer en 2 sekund før jeg med et par museklikk fikk noen frøposer ned i handlekurven. Utålmodig gikk jeg og ventet på frøene og lurte på om de virkelig var så vakre som på bildet jeg hadde sett... Frøene kom, og ble straks sådd og vi gledet oss over en utrolig rik blomstring hele sommeren og høsten. Og så vakre som de er!   Nå trenger jeg ikke lenger å bestille frø for det er rikelig med frø å høste av denne hver sommer:)



                     Lavatera trimestis har de vakreste knopper som ligner sneglehus.

  Så en liten historie rundt denne rosa skjønnheten:) Samboeren min og meg er begge faste lesere av Claus Dalbys blogg. Vi syntes derfor det var et hyggelig sammentreff da han omtaler denne sommerblomsten som 1 av 3 lette sommerblomster som han ikke vil unnvære, men at sorten Pink Beauty nesten er umulig å få tak i. Men så etter mange år var han heldig og fant en dame fra USA på internett som skulle sende ham frø. Vi lurte på om denne damen var hun samme fra frøfirmaet som jeg hadde bestilt mine frø fra? Så min samboer sendte en mail til Claus Dalby for å spørre, sammen med litt skrytebilder av våres lavaterablomster;)  Og jo det var den samme damen ;)

    
  Av og til kan du være så heldig at det dukker opp dobble blomster, slik som denne :) Bildet er fra den regnfulle sommeren 2010 og frøene på denne rotnet:(  Og vi som drømte om å tjene penger på denne dobble blomsten..Hihi


                                 En frossen poppelrose 24 oktober 2010.

                                  Om kvelden så lyser de så vakkert i hagen.

Flere flotte bidrag finner du her: