torsdag 28. februar 2013

søndag 24. februar 2013

En solskinnsdag



Det har vært en nydelig søndag med herlig solskinn, lettskyet og blå himmel. Det er bare så herlig når solen endelig er tilbake og skinner så fint inn vinduet mitt. Og ekstra gøy er det å ta bilder nå når solen er her og kommer med fiint lys!





Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg ville "strippe" noen av møblene for gammel maling. Når vi flyttet hit var vi så heldige å få et stort gammel bord med skuff  på kjøpet. Bordplaten hadde mange lag med tykk hvit maling, men etter mange bokser med malingsfjerner og veldig mye pussing er bordet endelig blitt slik jeg ønsker. Skal behandle det med noe, men har ikke kommet så langt enda.
 Elsker  utseende på  opprinelig treverk, så levende og lunt!
 Det var heller ikke så rart at bordet var malt for under malingen kom det frem mange runde sorte merker etter store gryter og brannskader.



Det spirer og gror i såpottene om dagen:) Her ser du kattemynte og kongslys. 


Ranunklene er på sitt vakreste nå synes jeg.


Jeg vet jeg har vært en dårlig bloggvenn i det siste..men jeg har noen vonde armer og skuldre som ikke liker tastaturet. Dere skal vite at jeg setter utrolig stor pris på dere alle♥
Jeg håper å komme sterkere tilbake.
Ønsker dere en trivelig søndagskveld og en herlig ny uke!
 Gode klemmer fra Ellen.

lørdag 23. februar 2013

torsdag 21. februar 2013

Stueplanter


 Gjennom vinteren er det utrolig hvor viktig rolle stueplantene har. Jeg synes det er så godt å fylle stuen med masse grønne planter. Det blir nesten som et lite orangeri i stuen.


Den runde kurven er kjøpt hos Søstrene Grene.


 Når grua ikke er i bruk er den et vakkert sted å samle stueplantene sammen til en liten minihage.


Jeg ønsker alle en fin kveld. 
 Mange gode klemmer fra Ellen.

tirsdag 19. februar 2013

Aquilegia vulgaris "Black Barlow"



Så er det sorte og grønne blomster som gjelder hos Moseplassen.  Og jeg bidrar denne gangen med min "sorte" fylte klematis Akeleie, som bærer navnet "Black Barlow".
 Dette er en vakker høyreist Akeleie som er vanlig i salg på de fleste gartnerier i sesongen. Den er også enkel å så fra frø, men frøene kan ta en stund før de spirer.


Når blomsten er ung har den nydelige stenk av grønt i blomsten.





Jeg liker å leke  med blomster;) Så her har den fått kommet i selskap med snøballbuskens runde blomsterstander. De blomstrer på samme tid:)
De passer da fint sammen?



Vil du se flere "svarte" eller grønne blomster så ta en titt innom Moseplassen og se alle de spennende bidragene!

søndag 17. februar 2013

Aquilegia chrysantha "Denver Gold"



Nå er det gule blomster så gjelder på Moseplassen og den kunne jeg ikke gå fra meg! Jeg er utrolig glad i gule blomster, ja jeg vil vel gå så langt å si at det er min favoritt farge i hagen! Du vet gul er ikke bare gul..


 Hjemme i gamlehagen lagte jeg et bed utelukkende i gule og hvite blomster.
 Og en av favorittene i bedet som jeg fikk super spiring på var noen akeleie frø som bærer navnet Denver Gold.


  En utrolig vakker akeleie med de lengste sporer du kan tenke deg på en akeleie! Den er vakker lys sitrongul og har en mild velduftende lukt.




Sammen med hvite skjermblomster blir det rett og slett stunning!



Åh herlighet som jeg savner plantene mine.
Vil du se flere vidunderlige gule blomster så ta en titt innom Moseplassen.

onsdag 13. februar 2013

Solsikke (Helianthus annuus)


Jeg hopper på og blir med på Moseplassen sin blomster konkurranse! Jeg liker veldig godt røde og orange blomster og disse solsikkene som jeg sådde et år fikk virkelig hagen til å skinne opp.




 Dette er sorten som har fått navnet "Prado red" En solsikke som blomstrer med mange blomster på en stilk. Fargene på denne skal gå fra mørk rød til rust og orange! Veldig lekker spør du meg :) Det kjekke med solsikker er at de er veldig enkle å så, en blomst som alle kan lykkes med. 


Godt likt er den hos sommerfugler og andre flygende insekter som vi gjerne vil ha mange av i hagen. Når blomsten har fått  frø så er den en egen matestasjon for frøglade fine fugler. Eller du kan spise frøene selv som snacks eller bruke de i matlaging. Solsikker må plantes et sted der det er mye sol for å blomstre best.




Som snittblomst er den også fantastisk fin!

Dette var mitt bidrag til den Røde/orange kanditaten.
Vil du se flere flotte bidrag klikk på linken og bli inspirert!