søndag 24. juni 2012

Ellipsehaverne

En annen hage som vi besøkte da vi var i Danmark var Ellipsehaverne, den flotte hagen til lansdskapsarkitekt Kjeld Slot. Dagen vi var der, søndag 17 juni, hadde Kjeld laget et arrangement som han kalte for "The Garden Party". Foruten den vanlige "havevandringen" kunne Kjeld denne dagen by på flere stands som solgte planter og annet tilbehør, samt en mengde foredrag av kjente danske hagepersonligheter.
Kjeld vet hva han holder på med og er en stor inspirasjonskilde.
Her er noen bilder fra dagen. 


Det var mange stands med salg av planter.Hagen er satt sammen av mange mindre hager som er tegnet etter ellipseformen og som hver har deres tema og uttrykk.


Veldig mange fine plantearrangementer!


            Vår alles Kjære Claus Dalby hadde et fint foredrag om den maximalistiske hage.Vi fikk hilst på Ernst jensen og kjøpt hans elastiske rosebånd.   
Hans rosebok "Et Liv Med Roser" er veldig fin, med gode dyrkingsveiledninger, og anbefales hvis du er interessert i roser.


"Den hvite have"..


Speilbasseng.Det var litt tidlig i sesongen enda, men man kunne ane kjøkkenhagens storhet.."Det lange kig" går som en tunell gjennom hele hagen på langs!


Gjennom bøkehekken ses litt av Kjelds store buktende staudebed som blant annet inneholder mye prydgress, noe som gjør det fint langt etter sesongslutt.


"Det gyldne snit", her med rosen "Aïcha" sammen med gullregn.


Selv om hagen og opplegget var utrolig fint, så kunne vi nok personlig tenkt oss å besøkt hagen litt senere i sesongen når prydgress og sent blomstrende stauder er kommet lenger, kanskje også en dag med mindre folk. Det var likevel en spennende opplevelse!

                                                        Var du på festen?

8 kommentarer:

 1. Vi skulle vært der, bestemte os si siste liten, men ryan air sine betalingsider avgjorde vår skjebne:( Men nå blir det court hampton flower show i stedet, så vi sørget ikke så lenge:) Men neste år blir det tur:) Takk for titten:)

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder derfra! Den elpisefasongen var kjempefin. Takk for titten.

  SvarSlett
 3. Dette må ha vært kjempeinspirerende! Skulle gjerne ha vært der, men takk for en stemningsrapport.

  SvarSlett
 4. Her så det kjempeflott ut!
  Mye spennende for en hageelsker:)
  For noen herlige blomsterbilder i de 2 innleggene under!!!
  Tusenfryd og blomstene fra skvalderkålet var jo nydelige sammen mot den blå bakgrunnen:)
  Å rosen The pilgrim er jo bare et syn som tar pusten fra en!
  Flott mugge du hadde funnet på brukten:)
  Ønsker dere en ny flott uke!
  Klem Caroline

  SvarSlett
 5. Flott hage Ellen:)...denne gangen nådde vi ikke så langt ned på jylland..men etter dine bilder..blir det tur et annet år:))
  Ønsker deg en fin ny sommeruke:))

  SvarSlett
 6. Hei igjen....så leit med rosene dine..ikke alltid lett med "naturen" inn i hagen.Pass godt på de andre:)
  Vet du...hjertelig velkommen sier jeg:)))..B&B kan du også få:))

  SvarSlett
 7. Kære Ellen
  Tak for dine rosende kommentarer, festen har været længe under forberedelse og det glæder mig at så mange, også fra jeres store land, fandt tid og lyst til at deltage og at I kunne lide det. I er hjertelig velkomne en anden gang. Og tro det; jeg ville gerne have så mange kræfter at jeg kunne holde haven fin til at åbne den i sensommeren, så mange kunne få glæde af den også der.
  Men jeg har kun to hænder, desværre og de skal også bruges til at lave haveplaner for andre end mig selv.

  hav en rigtig god sommer
  bedst
  Kjeld Slot

  SvarSlett
 8. For en flott hage! Det er inspirerende med slike hageutstillinger, og jeg skjønner dere har hatt hageferie med stor H:-) Vil bare takke deg SÅ mye for dine gode ord på bloggen min i dag, det varmet meg langt inn i hjertet! Gjorde godt på en "nedfordag".. Gode klemmer tilbake til deg!

  SvarSlett