mandag 2. mai 2011

Vår i hagen!

Så ble det endelig et nytt innlegg fra meg:) En stund siden sist jeg postet, men hagefolk er travle folk og da blir det litt mindre tid på bloggen;)

Noen av de hvite og lysegule tulipanene i vårt nye måneskinnsbed har startet blomstringen..:) her har jeg mange stauder i hvitt og lysegult som er plantet eller som snart skal bli plantet, går og venter på pakke fra Bo grønt....tålmodighet har jeg veldig lite av når det kommer til planter! Men har heldigvis fått plantet noen av staudene som jeg bestilte av Svein fra planteriket.no. Her er det mye snacks til hyggelige priser:)


Her er noe av innholdet i mitt måneskinnsbed:)


6 x Euphorbia polychroma - Vårvortemelk
3 x Iris pseudacorus "Variegata" -Sverdlilje
3 x Astilbe arendsii "Brautshleier" - Arendspir
3 x Trollius acaulis "Alabaster" - Dvergballblom
2 x Hemerocallis 'Double River Wye - Hybriddaglilje
4 x Phlox paniculata "Tiara" - Høstfloks hybrid
5 x Geranium pratense 'Laura' - Storkenebb
6 x Iris Butter and Sugar.
4 x phlomis Russeliana
3 x Iris Gulls Wing
3 x Rose The Pilgrim.
1 x Hvit Fredløs.

Forskjellige hosta som jeg ikke husker navnet på i farten.


Marikåper, hvite løytanshjerter, hvite forglemmeiei, Ryllik The Pearl, gule revebjeller, kremhvite kongslys (Frø som jeg fikk av Krepsemor, vokser så det knaker;) ) brudeslør og sommerblomster som Cosmos, petunia og hvite valmuer. Om det skulle bli litt trangt om plassen etterhvert så får jeg bare tynne ut..;)
Håper det vil bli et syn senere på sommeren:)
Har planer om å ramme inn dette stein prosjektet med et hvitt ikke alt for høyt stakitt gjerde, tror dere det vil bli fint? Det blir laget en roseportal rundt gangen der de to mindre bedene står, rett nedenfor de to terracotta krukkene. Her skal jeg plante rosen Awakening:)
Prydkirsebær har startet blomstringen i den lille hagen bak. Grefsheim spireaene har startet blomstringen, jeg elsker disse buskene:)
De lilla fylte tulipanene som kun blomstret med tre blomster forrige vår, blomstrer i år med tolv blomster! jippi! Disse tulipanene har blomstret i 5 år nå.
Rosene i portalen er døde:( Så her må det plantes nye!
Har fått plantet ut georginene i terracotta krukker, Night butterfly, La Recoleta, Eddge of joy og en lysegul som jeg sådde selv forrige vinter:) Pelargonier, Oleander og Oliven har fått kommet ut i frisk luft.
Her har jeg plantet frøsådde stokkroser.
Nå ble det litt mange bilder herifra, men det er jo morro å vise frem:)
Ønker alle en flott ny våruke!


Klemmer fra Ellen.

7 kommentarer:

 1. Du så mye fint du hadde i hagen din!
  jeg vet nesten ikke hva jeg skal nevne...pelargonia veggen din var flott,steinprosjektet ditt og benken...ja her kan en bare drømme seg bort :)
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 2. Så fint å høre fra deg igjen! Skjønner du har vært tralvelt opptatt med hagen din:-) Spennende med måneskinnsbedet, du finner nok ut av hvordan du vil ramme det inn. Et lavt stakittgjerde passer sikkert fint, selv om jeg syntes det var fint slik det framstår nå også. Synd med rosene dine som ikke klarte vinteren. Har selv nettopp kjøpt inn to New Dawn på din anbefalning:-)
  Ha en fin kveld! Klem fra Berit

  SvarSlett
 3. Det ser så mysigt o charmigt ut i din trädgård!
  KRAM från mig!

  SvarSlett
 4. Så lekkert!!
  Nydelig hage du har, og så masse flotte planter:))
  Noen av rosene hos meg er blitt spist av mus i vinter...ganske kjedelig:(
  Likte så godt gjerde bak stokkrosene:))
  Flott ny uke til deg!

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelige kommentarer! Det Blir jeg så glad for!! New dawn er en frisk rose uten sykdommer,den har klart den sure vinteren her uten problemer:) Så det var et godt valg Berit:) Så trist med rosene dine Alva:( Men slik er det med hage..det er alltid noen skuffelser,det har jeg lært meg etter noen år med hage! Men så er gledene dobbelt så store:)

  SvarSlett
 6. Hvor er din have fin - glæder mig til at se billeder i løbet af sommeren.

  Tak for din hilsen, lige nu har vi dårligt vejr i Danmark. Så er der lidt tid til bloggeri :)

  SvarSlett