torsdag 5. juli 2012

Endelig er det meldt noen dager med sol!Jeg er lei av regn, snegler som har tatt over hele hagen og rådyr som har spist opp nesten alle mine sommerblomster og 98% av alle våre kjære roser! Senest i går var Constance spry med mange fine knopper som vi har fulgt utviklingen på gjennom et grønt fuglenett..men rådyret fant et hull i nettingen og i dag var det ikke en eneste knopp igjen:(  Jeg har vært ute hver eneste kveld i øsende regn med ferramol og saks og klippet flere hundre snegl hver eneste dag. Jeg er såå lei snegleklipping og ødelagte planter. Spesielt dumt er det med planter som jeg har sådd selv og spent fulgt med på utviklingen. Hvorfor må sneglene absolutt spise på selve blomsterstengelen? Kan de ikke i det minste holde seg til bladværket! 
 Nei nå lukker jeg øynene for alle våre roser som er helt nedspist av rådyr denne sesongen og stauder som ikke fikk blomstre.  Jeg skal ut å nyte min sølvblå tistel The Ghost of Ghost. Den er det ingen som vil smake på..heldigvis.


                              Ønsker alle mine fine lesere en nydelig torsdag. 
                                                       Klemmer fra Ellen.

10 kommentarer:

 1. Uff, føler med deg *trøsteklem* Jeg er livredd for rådyr og elgbesøk i hagen, det er katastrofalt. De sneglene må også være noe herk, så de ølfellene (sneglepub) på grønn glede, kan det være noe om man setter opp mange?
  De rosa blomstene du likte så godt på bloggen min kan du godt få av, men en advarsel om ormslirekne, den skyter ut i alle retninger. Men crysanthemumen er grei (selvsådd), danner små tuer og blomstrer veloppdragent midtsommers.
  Nyt sola som er meldt hos deg nå, her skal det regne i 10 dager til ende, juhu.... ferien begynner snart.
  Klem fra Tua

  SvarSlett
 2. Huff ja, det der hørtes ikke noe ok ut. Trist når hagegleden blir ødelagt på den måten. Selvsådde planter er jo som små barn for oss hagegale. Kos deg med sola!

  SvarSlett
 3. Eg har beger med øl rundt om i hagen som dei reiser oppi (eg er ikkje så plaga med store, brune mordersneglar skal seiast). Virkar som dei foretrekk ein tur på puben framfor plantene, har iallefall ikkje noko øydelagte blomar så langt. Men mine sjølvsådde stauder er ikkje mykje å skryte av. Kanskje om eg er heldig så blomar dei neste år dersom dei har overlevd vinteren.

  Er det eit snegleår i år? Mange som plukkar til dei vert galne.

  Kos deg med det blømer, synd med rosene.

  SvarSlett
 4. Vad tråkigt Ellen att du inte får ha dina växter i fred. Har du prövat SnigelFritt? Det hjälper lite i alla fall.
  Man blir så ledsen när rådjuren biter av alla knoppar! Jag har inga rådjur men hararna(kaninerna) gör samma sak.
  Kanske kan rosor med mera taggar vara bättre, inte vet jag? Du får väl prova taggmonstret Ritausma:)). Jag vet många som köper nät och nätar in växter de är rädda om, men det ser ju inte så fint ut. Jag lider med dig och hoppas de inte förstör mer hos dig!!!
  Du visar så vackra bilder så man kan verkligen inte tro att du har några problem med skadedjur!
  Snyggt med gräsvipporna tillsammans med lammöronen.
  Ha en fin torsdag.
  Kram Maria

  SvarSlett
 5. Nydelig blomstring hos deg! Bedene dine er så delikat satt sammen, i lekre farger.
  Hos meg er det også mye snegler, jeg plukker hver kveld. Skjønner at det er irriterende med rådyr som spiser knopper. Vi har tidligere vært plaget med hjort, og et år spiste den absolutt alle roseknopper i hagen. Kun en rose som blomstret på en lukket terasse.

  SvarSlett
 6. Hei. Sender masse medfølelse... Trasig med desse dyra som ikkje veit å halda seg vekke !! Synest du er lur som prøver å glede deg over det du har igjen. I allefall flotte bilder og mange flotte planter på bileta dine. Ha ein fin dag.

  SvarSlett
 7. Nei, så trist, Ellen :( Du er jamen god som klarar å fokusera på det som har klart seg i hagen! Og så rosene då, mine favorittar <3

  Håpar rådyra er mette no, og at du får bukt med sneglane!

  stor klem frå Lina

  SvarSlett
 8. Nei og nei såååå irriterende og du som er så glad i blomstene dine.Dette var ikke kjekt å høre ://Håper du får ordnet det ♥
  Så kos du stakk innom meg min kjære blogg venninne ♥
  Blir bare sååå glad skal du vite ♥

  Masse klemmer med strø på fra meg ♥

  SvarSlett
 9. Å sol ble det! En nydelig dag i dag.
  Liker så godt bildene dine og alt det lys-gule.
  Jeg er også plaget med firbeinte her i hagen....
  Har fått tips om å stør blodmel (kjøpes på Felleskjøpet) å stør i hagen, det skal vist holde dyrene borte.

  Ha det fint Ellen.

  SvarSlett
 10. Uff så kjedelig Ellen!!!
  Det må være fryktelig å ha 2 slike "fiender" i hagen...Et skår i hagegleden dette ja!
  Nydelige bilder fra hagen du viser,kjempeflotte samplantinger:)
  Endelig sol ja,jippi:)
  Klem Caroline

  SvarSlett