tirsdag 11. september 2012

Ny epoke

Vi flytter!
 Samboer og meg har kjøpt oss et gammelt småbruk fra 1780. Det blir tungt å flytte bort fra familie og venner som har bodd tett rundt meg gjennom hele livet:( 


Men vi har lenge drømt om å eie noe selv..til nå har vi bare leiet et hus av min onkel i 8 år og det er veldig begrenset hva vi får lov til å gjøre her siden det ikke er vi som eier stedet. Vi flytter til en bygd i Aust agder fylke..det er sånn cirka 5 timers kjøring fra der jeg bor nå.

 Boligprisene i mitt fylke er så høye at vi ikke hadde noe mulighet med vår lave inntekt til å kjøpe noe her. Det er mye å renovere på det gamle småbruket og det er helt uisolert. Så det kommer til å bli kaldt i vinter! Vi er både redde og glade..

Det er veldig hektisk rundt meg nå..når jeg kommer tilbake så kommer blogg felleskapet til å bli veldig viktig for meg.
 Gode klemmer fra Ellen (Som er trist, redd og spent akkuratt nå)

35 kommentarer:

 1. Så spennende da! Skjønner godt at du er både trist, redd å spent akkuratt nå. Men kjempe koselig var det vertfall:)
  Lykke til! Gleder meg til å se mer.

  SvarSlett
 2. Dette hørtes spennende ut, ja! Mange følelser som er i sving når en flytter. Her som vi bor flyttet vi for 6 år siden. Riktignok bare tre mil, men likevel helt anneledes enn der vi bodde før. Stor forskjell på by og landsbygda. Jeg gleder meg til å følge deg videre i prosessen :-) Klem Marit

  SvarSlett
 3. Åhh, du bare gjør det andre drømmer om :) Dere er riktig modige synes jeg. Jeg gleder meg masse til å følge dere som småbrukere. Om du trenger planter til den nye hagen din har jeg masse å sende deg, både planter og frø.
  Stor klem med mot og styrke fra Tua.

  SvarSlett
 4. Skjønna godt at det e mykje følelsa i sving. Men håpa dåkk får det flott og godt i nytt hus. Blir ei spennende tid fremover og se hvordan det det blir. Lykke til!!
  Klem i fra Line

  SvarSlett
 5. Kjære Ellen.
  Jeg satte nesten kaffen i halsen nå..
  Kan sette meg inn i hvordan du har det .
  SÅ modig gjort.. og vet du ,
  dette tror jeg må være det helt riktige for dere.
  En drøm som går i oppfyllelse.
  Masse lykke til i den videre prosessen.
  Kan nok føles litt kaotisk nå, men for en glede det vil bli..det er jeg sikker på.
  Deres eget paradis..jeg ser det for meg.
  Får håpe vinteren ikke blir av de hardeste dette året..
  Åh som jeg gleder meg til å følge deg videre Ellen.
  Mange gode klemmer fra meg♥

  SvarSlett
 6. Hej fina Ellen. Vad modiga ni är!! Förstår att det känns läskigt att flytta från familjen och där man alltid bott och trivts så bra. Men detta nya låter jättespännande tycker jag. Tror det kommer bli så bra för er att bo där. Kunna fixa och dona precis som ni vill ha det. Känslan av att äga något eget är så underbar. Önskar er stort lycka till och hoppas inte vintern blir för sträng.
  Stor kram från Maria

  SvarSlett
 7. Gratulerer med huskjøp! Det ser fantastisk ut! Ønsker dere masse hell å lykke inn i den nye epoken av deres liv! Klem fra Sara

  SvarSlett
 8. For et fantastisk herlig hus, skjønner godt dere fallt for det.Der for meg en frodig hage i de herlige omgivelsene. Det blir nok flere av de nydelige hagebildene fra deg i framtiden og. Samtidig skjønner godt at du grugleder deg til å flytte. Masse lykke til. Husk at når noen dører lukker seg bak deg, åpnes nye spennende framfor deg:-)
  Klem Anita

  SvarSlett
 9. Å skjønne Ellen!
  Dette kommer til å bli sååå bra!
  Forstår følelsene og sånn skal det faktisk være...
  Nydelig hus og vet det kommer til å bli en deilig hage også....
  spennende tider ja...
  Masse lykke til......
  Gleder meg til å følge deg videre.

  God klem fra en regntung Bergenby.
  Camilla.

  SvarSlett
 10. Hei kjære deg! Dette var nyheter! For et nydelig sted dere har funnet, gleder meg veldig til å høre mer om det! Skjønner også at du har blande følelser, det er ikke bare å flytte bort fra det kjente... Tenker også på hagen dere har lagt så mye arbeid ned i, men på et småbruk får dere jo mye mer plass å boltre dere på! Sender deg mange varme tanker og en god klem i dag!

  SvarSlett
 11. Gratulerer så mye. Drømmen om et småbruk er jo helt fantastisk og dere er modige som virkelig tør å realisere den. Jeg er sikker på at dere kommer til å forvandle eiendommen til et vakkert syn - gleder meg veldig til bilder fra hagen - når den tid kommer. Stå på, og lykke til vidrere. Klem

  SvarSlett
 12. Så spennende!! Lykke til!

  Skjønner at du har blanda følelser nå :)
  Men prøv å ha litt is i magen, "bo" dere til litt før dere går i gang med de store prosjektene :) Det som må tas, må man jo bare gjøre, men fint å vente litt med andre ting :)

  Selv om jeg har bodd i dette huset 17 år før vi flytta tilbake hit igjen, er det valg vi har tatt jeg angrer litt på. Ikke ting som ikke kan rettes opp igjen, men bare litt irriterende. For det ble gjort i all hast etter at vi flytta inn, bare for å få det ferdig..

  Blir enda mer moro å følge med videre nå :)

  SvarSlett
 13. Dette ser jo flott ut, Ellen! Gratulerer med eget hus og eiendom! Vi leide i 4 år, og var så glad da vi fant vårt eget. Det blir noe spesielt med det. Men, skjønner at du er lei deg for å flytte unna familien. Håper det ikke er alt for langt borte.

  SvarSlett
 14. So aufregend etwas neues zu beginnen....und die Unsicherheit wird sicher bald für die Freude weichen!
  Alles Gute für den Start und liebe Grüße
  Birgit

  SvarSlett
 15. Det er et stort skritt å ta, men også et viktig et. Det å eie sitt eget er en helt spesiell følelse. Jeg er sikker på at det blir knallfint! Blir det kaldt til vinteren får dere bare fyre, og kle på dere godt. De spår mildere vintre fremover, så kanskje dere er heldige;) Jeg følger deg spent videre!

  Klem fra Eli:)

  SvarSlett
 16. GOD MORGEN SKJØNNE ELLEN:))
  Å DETTE KOMMER TIL Å BLI BRA !
  FORSTÅR GODT FØLELSEN !
  MEN FOR EN PLASS...OG SÅ BLIR DETT EKSTRA STAS NÅR DERE FÅR BESØK OG REISER PÅ BESØK TIL DERES NERMESTE :)
  ØNSKER DERE LYKKE TIL !!
  OG GLEDER MEG TIL Å FØLLE DEG VIDERE !
  FIN DAG TIL DEG !
  KLEM FRA ELI:))

  SvarSlett
 17. Falt pladask for det stedet jeg, der kommer det
  til å bli såå fint. Med din fantastisk gode sans
  for interiør og farger wow,gleder meg stort til
  å følge med. :)) Skjønner veldig godt at det blir
  trist å flytte så langt fra fam også men når man
  bor langt fra hverandre så blir det jo ekstra koselig
  når man møtes. Jeg bor 7-8 timer fra min fam hvis det
  er noen trøst.:))
  Stor klem fra Mette.

  SvarSlett
 18. Hei kjære Ellen:)
  Ja,dette er et stort skritt,men det høres ut som et nødvendig et,slik at dere kan få utfolde dere slik dere vil...Det er enklere å utfolde seg skikkelig når det er ens eget,å det er jo en deilig følelse å kunne skape noe sammen:)
  Jeg er 100% sikker på at det kommer til å bli like flott i deres nye hjem og deres nye hage,for du har store kunnskaper Ellen!
  Skjønner godt at det er litt skremmende,men det blir nok bra til slutt:)
  Ja boligprisene i rogaland er helt skremmende høye!?!
  Ønsker dere alt godt i det nye hjemmet deres,gleder meg til å følge deg videre her på bloggen:)
  Klem Caroline

  SvarSlett
 19. Hei Ellen
  Skjønner godt følelsen du har,blandet som du sier :/
  Dette tror jeg blir knallbra,en drøm går i oppfyllelse ♥
  Det tar tid å bo seg til, mannfolk er lettere der, mens vi kvinner trenger litt mere tid!
  Ååå jeg gleder meg med deg :)))Gratulerer

  Klemmer fra Bentevenn

  SvarSlett
 20. Så spennande! Og gratulerer! Det er utruleg kva ein får til om ein berre vil, det går nok kjempefint å flytte. Eg bur 6 timar frå heimstaden min, men til lenger tida går til meir vert ein glad i sin nye heimstad. Vert fint å eie sitt eget.

  Husk å ta med deg plantene, vil sjå masse meir frå den nye hagen din neste år :-)

  SvarSlett
 21. Åhh, så spennande, Ellen! <3 forstår godt alle dei ulike kjenslene du har no. Du er jamen tøff! Det høyres veldig lurt ut for deko to, både flyttinga til noko eige, og det at det er eit småbruk de skal flytta til :) joho! Eg gledar meg veldig til blogginnlegg med deg, blomane dine (som Torill seier, ta dei med!!!), nokre dyr (?) og idylliske omgivelsar! :) :)

  stor klem frå Lina

  SvarSlett
 22. Gratulerer!! Så spennende ,da. Småbruket ser kjempekoselig ut, og det tar vel ikke lang tid før du setter ditt preg på det, det ligner faktisk på mitt barndomshjem:)
  Jeg bor også 5 timer fra mine kjære, men det er helt utrolig hva mann venner seg til, så er det å reise ofte på besøk og ta i mot besøk:)
  Lykke til, vi følger spent med:)
  Klem Hanne

  SvarSlett
 23. litt trist for meg og .men kommer til og besøke deg mye. det kommer til og bli kjempe kjekt og beskøke dere og se hvordan dere har det da.

  SvarSlett
 24. Hej!
  Gratulerer med ditt eget hus! Dette er absolutt en spennende tid nå. Men renovering og dekorere guider deg fra bestemt. Jeg ser virkelig frem til å dekode bilder og inspirerende!
  Kram
  Uschi

  SvarSlett
 25. Åh, man går igjennom mange faser huskjøp! Så gleder man seg ,så kommer man i tvende sinn,man vet hva man har osv...Men dette blir bra skal du se. Gamle hus har gode vedovner. Vi lurte fælt på første vinteren når tempen på soverommet aldri kom over 12 grader...men vi har aldri vært friskere og energiske! Nå får du mye å blogge om. Sørllandsfylkene er herlige!!setesdal, skjærgården, nydelige somre og ordentlige vintre. Vinteren 2000 var ekstrem kald Tørr kulde hvit kulde er ikke på langt nær så gjennomtrengende kaldt som kuling, regn og pluss 2. Alt dette vet jeg siden vi rømmer til Agder så fort vi kan vinterstid ,vi har nemlig hytte i vakre vestagder. Tenk på hagemulighetene! Gratulerer med et fantastisk grep om livet og tusen lykkeønskningen. Og det er ikke langt hjem til kulinghjørna!

  SvarSlett
 26. Jeg ønsker deg kjempe masse lykke til i ny epoke!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 27. Gratulerer Ellen!..men det kommer til å bli kjempeflott..ser så fint ut der:)
  Jeg tenker også på din fine hage som du må forlate...mye jobb og kjærlighet lagt ned er...
  Lykke til med flyttingen og gleder meg til å føle med på den nye epoken:))
  Klem fra meg:)))

  SvarSlett
 28. Gratulerer Ellen! Jeg synes dere er tøffe som tør å gå etter drømmen! (Du hadde nok angret om du ikke våget å ta sjansen?!) Det ser superflott og kjempespennende ut- Tenker dere har gjort et kupp der- Lykke til! Gleder meg til å følge med videre.
  Klem fra Monica

  SvarSlett
 29. Hei Ellen :)
  Så spennende! skjønner at det er mange tanker og følelser som surrer rundt hos deg nå! men den som intet våger intet vinner!
  Jeg er sikker på at det kommer til å gå bra! Du får kle deg godt i vinter, så går det nok bra :)
  Masse lykke til!!!
  Stor klem :)

  SvarSlett
 30. Åååå, så spennende!!! Jeg tror det er sunt å flytte litt på seg iblandt. leve ut ideer og drømmer man bærer på. Masse lykke til, blir veldig spennende å høre fortsettelsen og kanskje få se noen flere bilder fra stedet. Bildene gir meg en anelse om at stedet er skikkelig idyllisk. Du som er så flink med hage og blomster får jo mulighet til å utfolde deg her vil jeg tro...

  SvarSlett
 31. Gleder meg så stort på deres vegne Ellen, og gleder oss kjempemye til å komme på besøk. 4,5 timer med bil er bare blåbær, det klarer vi fint. Gi beskjed hvis dere trenger hjelp til flyttinga :-)
  Stor klem fra svigermor og Erik på Klepp

  SvarSlett
 32. Dette unike og utrolig sjarmerende småbruket deres ser bare helt fantastisk ut Ellen:) Jeg skjønner godt at det blir med blandete følelser dere nå forlater bygden, men som Olea over her sier: den som intet våger intet vinner...
  Ønsker dere masse masse lykke til, og gleder meg veldig til å følge bloggen din videre:)

  Klem fra Camilla

  SvarSlett
 33. Gratulerer med eget hus Ellen.
  Det så utrolig fint ut
  så her vil du og din kjære
  finne trivsel og du får det
  skikkelig så koselig
  både inne og ute.
  Ikke minst det er noe eget
  med noe man eier selv.
  Ønsker dere lykke til dette går så bra.
  God helg fra meg.
  Klem fra Ella.

  SvarSlett
 34. Hei Ellen :)
  Gratulerer så masse med det herlige huset dere har kjøpt. Dere har noen veldig spennende dager, uker og mnd. foran dere og eg er ikkje det minste i tvil om at dere vil få det kjempekoselig i deres nye hus :))Eg har vært ganske fraværende i bloggeverdenen ei god stund nå, men Gleder meg veldig til å følge deg videre. Dette huset kommer du garantert til å gjøre om til et ordentlig drømmehjem <3 masse masse lykke til :D

  klem fra Catharina

  SvarSlett
 35. Så gøy! Grautlerer så masse med nytt hus:)
  Lykke til

  SvarSlett