onsdag 13. mars 2013

Spisestuen

I dag har jeg tatt noen bilder av spisestuen vår. Dette rommet og soverommet ovenfor er i den eldste delen av huset og stammer helt tilbake i fra 1780. 


Huset er bygget opp av laftet tømmer. Gulv og innventar her inne bærer stort preg av tidens tann. Utrolig å tenke på at i dette rommet har det bodd mange familier. Og gruen har gitt varme og mat i generasjoner.


Nå når solen er tilbake og skinner så fint inn vinduene her, ja da er det deilig å sitte her og spise frokost eller lunsj mens det knitrer i peisen.

 
Jeg synes denne stuen fortjener å bli med i utfordringen til Franciska der hun oppfordrer til å vise frem inspirerende spisestuer.

Jeg ønsker alle mine fine lesere en fin kveld.
Mange klemmer fra Ellen.

17 kommentarer:

 1. Hej Ellen. Vilket vackert rum!! Så fint du har det, verkligen jättemysigt. Där skulle jag gärna sitta och äta en god lunch och lyssna på brasan som sprakar.
  Ha det gott fina du.
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. VAKKERT!! Rett og slett -Vakkert! Min første tanke nå var; "Ja, akkurat sånn vil jeg bo"!! Ble nesten litt målløs -for dette var flott!! :)
  Ønsker deg en fortsatt fin kveld!
  -Mari

  SvarSlett
 3. Innbydende og helt Ellen. Koselig service, er den blå skålen Egersund Feyanse, og frokostsettet Figgjo? Veldig koselig..

  SvarSlett
  Svar
  1. Den blå skålen er stavanger Flint og frokostsettet er Figgjo:)
   Frokostsettet har jeg arvet.

   Slett
 4. Å så gøy søde!
  Tenkte akkurat å tipse deg og jeg tror du har en MEGET god sjanse å bli med i boken!
  Jeg har faktisk og meldt meg på med uterom i dag....hi,hi spennende.

  Masse lykke til skjønneste venn.

  Klemklem
  Camilla.

  SvarSlett
 5. Så lekkert, lyst og koselig! Et hus med historie og sjel og som du har satt et flott personlig preg på. Takk for titten:)

  SvarSlett
 6. Hei igjen. Glemte å si lykke til i konkurransen! Har vært inne og kikket og du er en åpenbar kandidat i mine øyne:)

  SvarSlett
 7. Her var det helt etter min smak, nydeligt! :)
  Hadde kost meg skikkelig der! Og får ein vakker peis! <3

  Klem Evy

  SvarSlett
 8. Så vakkert! Har sittet her og sukket henført over bildene dine. FOR et fantastisk rom! Elsker hus med sjel og historie i veggene :-)

  God kveld videre!

  SvarSlett
 9. Fantastisk! :) du har det så heimekoseleg, nostalgisk og fint, Ellen! Eg kunne flytta rett inn ;)

  SvarSlett
 10. Så nydelig:) Tenk at det er fra 1780! All den historien spisestuen din rommer og du bærer det flott videre. Flotte bilder - lykke til i utfordringen!!

  Har du lyst til å bli med å vise frem vårtegn? Jeg håper å få med bloggere fra rundt omkring i landet for å vise frem våren der de bor.

  SvarSlett
 11. Hei!
  Jeg synes du har en flott blogg og har lagt meg til som følger.
  For et nydelig hus du bor i. Ja der kan jeg se at det er mye sjel!!:)
  Lykke til med utfordringen!!
  Klem Reidunn

  SvarSlett
 12. For et deilig stort og lyst rom! Det er virkelig en spesiell atmosfære i slike gamle hus og dere har pusset opp så fint! Lykke til med dette bidraget, håper du kommer med i boken denne gangen også:-)))

  SvarSlett
 13. Jeg liker det rommet sååå godt♡ Det er en slik god stemning der og med nydelig dekket bord ble det kjempe kos♡♡Liker peisen eller er det gruve? Huset har masse særpreg synes jeg :-)

  Klemmer i fleng

  SvarSlett
 14. kjempekoselig, der kunne eg ha drømt meg langt bort:-) Helt uvirkelig at det e så gammelt :-) Flott bidrag,du kommer med :-)
  Helgeklem i fra meg <3

  SvarSlett